Sedan 2013...

har vi vandrat i städer. Vi har kallat våra vandringar politiska, med det menar vi att vi försöker se den byggda miljön som resultatet av en mängd olika beslut, föreställningar, idéer och kulturer. Oftast stannar våra vandringar inte vid arkitekturen utan rör sig alltså vidare in i musik, konst och politik. Om vi har ett budskap – och det har vi väl – så är det att alla kan lära sig att se.  Foto: Simon Johansson.

Dan Hallemar och Håkan Forsell sitter bredvid varandra
Till vänster

Dan Hallemar

dan.hallemar@gmail.com

Dan Hallemar är från början utbildad landskapsarkitekt men har under 25 års tid skrivit och givit ut böcker om stadskultur, arkitektur och allt som ryms i vår gemensamma omgivning. Drivkraften har alltid varit att lära sig att se – och att se på nytt, att överraskas och inte bestämma sig. Att komma till en ny plats, att kliva av på en station, att öppna en dörr och ta det därifrån.

Lås upp favoritstad
Till höger

Håkan Forsell

hakan.forsell@historia.su.se

Håkan Forsell har forskat och skrivit om förflutna städer i hela sitt yrkesliv. Han arbetar återkommande på en metod för den kritiska stadsvandringen. Allt kan man nämligen inte enbart läsa sig till i böcker, eller på nätet. Historiska miljöer kräver att spår följs med fötter och ögon. Håkan Forsell är också professor i Historia vid Stockholms universitet och gästforskare vid Humboldtuniversitetet i Berlin.

Kontakta oss!

Vill du tipsa om en stad eller en plats, kanske hitta ett samarbete eller sponsra Staden? Skicka oss ett meddelande med formuläret nedan så återkommer vi så snart vi kan. Vill du nå oss ännu snabbare prova våra sociala medier.

Tack, vi hör av oss!
Något blev fel, försök igen.